Zuidelijk Veghel is de verzamelnaam van de wijken Veghel Zuid, De Scheifelaar en Veghels Buiten, in het mooie Brabantse dorp Veghel. Per 1 januari 2023 nemen we ook de wijk De Leest op in onze wijkraad. Omdat de oude naam Wijkraad Veghel Zuid niet meer de lading dekt, noemen we onszelf per 1 januari 2023 "Wijkraad Zuidelijk Veghel". Op deze pagina leest u de ontwikkelingen die bovengenoemde wijken aangaan.

 

Wijkraad Zuidelijk Veghel betrokken bij nieuwe plannen N279

De verbreding van de N279, traject Veghel-Asten, is al lange tijd onderwerp van gesprek in Veghel en omgeving. Na het stuklopen van het oude proces eind 2021, is de provincie sinds deze maand een volledig nieuw proces gestart. Wijkraad Zuidelijk Veghel is samen met andere wijk- en dorpsraden van Meierijstad via zogeheten belangentafels bij dit proces betrokken.

Lees meer »

Winactie: "Plant je mee" feestje

NK Tegelwippen 2024 Wellicht is het bij u bekend dat onze gemeente Meierijstad tijdens het NK Tegelwippen de strijd is aangegaan met gemeenten Oss, Boekel, Bernheze en Maashorst.   Als onderdeel van het regionale NK organiseert de Watersamenwerking As50+ voor deze 5 gemeenten in het najaar een "Plant je mee" feestje. In het kort houdt deze winactie het volgende in: In iedere gemeente worden in 1 straat samen met bewoners de voortuinen een beetje opgefleurd met wat mooie vaste planten. Tegels worden afgevoerd, diverse planten worden gratis ter beschikking gesteld, er wordt gezorgd voor iets lekkers bij de koffie, en een hovenier en een medewerker van Watersamenwerking As50+ helpen de bewoners met hun praktische tuinvragen. Goed voor klimaat en biodiversiteit. Maar vooral gezellig om samen met de buren elkaar op een andere manier te leren kennen en de straat een beetje op te fleuren!   Meld je straat aan voor de winactie! Zijn jullie voortuinen sterk versteend? Kan jouw straat wel wat meer groen gebruiken? Of weet je andere straten die wel een groene opfrisbeurt kunnen gebruiken? Meld jouw of een andere straat aan voor deze winactie!  Het zou erg leuk zijn wanneer we dit najaar in iedere gemeente een winnaar mogen benoemen. De winnaars worden in juli bekend gemaakt.   Meer informatie staat op de website van de Gemeente Meierijstad: https://www.meierijstad.nl/duurzaamheid/Alle_onderwerpen/Zelf_aan_de_slag/Vergroenen_van_je_tuin_of_buurt/Doe_mee_met_het_NK_tegelwippen.  

Lees meer »

Gratis Vrijheidsmaaltijd op 5 mei 2024

Op zondag 5 mei 2024 organiseert de Gemeente Meierijstad weer de jaarlijkse gratis Vrijheidsmaaltijd. Dit jaar op 14 plekken in Meierijstad en Wijkraad Zuidelijk Veghel heeft 4 locaties waar de sobere Vrijheidsmaaltijd op die dag genuttigd kan worden en wel van 12.00 uur tot 13.30 uur. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Er kan lekkere soep, verschillende soorten wraps, krentenbollen en fruit gegeten worden. Er zal ook stilgestaan worden bij het begrip 'vrijheid'; iets waar wij wel van mogen genieten, maar wat in vele delen van de wereld niet vanzelfsprekend is. Kinderen kunnen ook deelnemen aan een leuke activiteit ter plekke.   De locaties die onder Wijkraad Zuidelijk Veghel vallen zijn: De Leest: bij Wijkgebouw De Lapvoet. Veghel Zuid: op de speelplaats bij De Vijfmaster/ 't Zoeklicht. De Scheifelaar: bij de Wadi bij adres De Scheifelaar 505. Veghels Buiten: op het pleintje bij Papenakker 10. Nogmaals: U BENT VAN HARTE WELKOM OM OP 5 MEI TUSSEN 12.00 EN 13.30 UUR OP EEN VAN GENOEMDE LOCATIES AANWEZIG TE ZIJN!

Lees meer »

Documentaire over Meierijstad

Première documentaire: Meierijstad, Kroniek van een Stad in wording? Een gloednieuwe documentaire van, over en voor Meierijstad! Een zoektocht, beginnend bij de kleinst mogelijk samenstelling van een gemeenschap tot aan de totale gemeenschap die Meierijstad nu vormt en waar Veghel heel nadrukkelijk aan bod en in beeld komt! De première van de documentaire vindt plaats op 26 mei op de Noordkade in Veghel in zowel Theater aan de Noordkade als Industry Bioscoop. De officiële kaartverkoop start 26 april. Kaarten zijn te koop voor €7,50 per stuk, inclusief een drankje en een hapje. Het wordt een feestje!   Wil je meer weten over de documentaire? Bekijk dan even de website: https://www.kroniekmeierijstad.nl/

Lees meer »

Landelijke Opschoondag 2024

Op zaterdag 23 maart 2024 vindt de 23e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Gemeente Meierijstad organiseert dit evenement in onze gemeente op 2 dagen: woensdag 20 en zaterdag 23 maart 2024. De gemeente stelt hiervoor materialen beschikbaar, zoals plastic afvalzakken, afvalgrijpers, plastic handschoenen en hesjes.

Lees meer »

In Stadskrant Veghel: Waar houden wij ons op dit moment mee bezig?

Vandaag, woensdag 21 februari 2024, verschenen 2 mooie artikelen in Stadskrant Veghel. Op de voorpagina staat een artikel over het resultaat van het verwijderen van de twee kledingcontainers bij Albert Heijn-Jan Linders op winkelcentrum De Boekt, met als doel de afvaldumpingen aldaar te verminderen. Lees dit artikel hier:

Lees meer »

Werkzaamheden N279 Boerdonk - Veghel in april 2024

Dura Vermeer heeft afgelopen najaar onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de N279. Wegens slecht weer hebben zij niet alle werkzaamheden kunnen uitvoeren. De werkzaamheden aan het gedeelte van de rotonde Bosscheweg nabij Boerdonk tot aan Sluisweg nabij Keldonk waren daarom uitgesteld naar 2024. Inmiddels is de planning hiervoor bekend:

Lees meer »

Wijkraad Zuidelijk Veghel: Een wijkraad met deelwijkraden

Wij zijn een wijkraad. Maar wat is een wijkraad eigenlijk? Wij zijn er voor u als bewoner. Wij zijn de tussenpersoon tussen bewoners in onze wijken en de gemeente. Wij houden ons bezig met zaken als veiligheid, leefbaarheid, zwerfafval, speeltuinen, bouwprojecten, wegen etc, met als doel de leefbaarheid in de wijken te optimaliseren.

Lees meer »

Praat mee met gemeente Meierijstad

Gemeente Meierijstad werkt aan zaken die jou als inwoner dagelijks raken. Denk aan zaken zoals woonomgeving, gezondheid, onderwijs of het klimaat. De gemeente vindt het belangrijk om jou hierbij te betrekken. Graag horen we dan ook van jou, je buurvrouw, en eigenlijk het liefst zo veel mogelijk bewoners van Meierijstad, op welke manier we dat het beste kunnen doen. De komende weken is de gemeente te vinden op verschillende plekken in Meierijstad om met jou in gesprek te gaan over hoe en waarover je zou willen meepraten. Je herkent de locatie aan de grote (partici)pizza. Tot dan!     Wanneer staan we bij jou in de buurt?  

Lees meer »

Uitnodiging Verkeersmarkt op 22 september 2023

Op 22 september a.s. houdt de Seniorenraad Meierijstad voor de bewoners van 50+ van Veghel, Eerde, Zijtaart en Mariaheide een Verkeersmarkt, die er op gericht is om onze ouderen veilig te laten (blijven) deelnemen aan het verkeer. Door het toenemend gebruik van e-bikes, scootmobielen, auto’s en elektrische 3- en 4-wielige fietsen wordt het voor veel ouderen wenselijk om hun kennis en kunde op dit gebied wat op te krikken!

Lees meer »

Verkeersafsluitingen door onderhoud verkeerslichtinstallaties Rembrandtlaan

Naast de aangekondigde werkzaamheden aan de Maxwell Taylorbrug gedurende de periode 31 juli tot 28 augustus a.s., waarvan gisteren een artikel op onze sociale media (Facebook en website) is geplaatst, zal gelijktijdig ook onderhoud plaatsvinden aan de verkeerlichtinstallaties (VRI’s) op de kruising van Rembrandtlaan met Dr. Schaepmanlaan en de kruising van Rembrandtlaan met de Erpseweg. Deze werkzaamheden zijn gepland van maandag 31 juli t/m vrijdag 18 augustus 2023. 

Lees meer »