Zuidelijk Veghel is de verzamelnaam van de wijken Veghel Zuid, De Scheifelaar en Veghels Buiten, in het mooie Brabantse dorp Veghel. Per 1 januari 2023 nemen we ook de wijk De Leest op in onze wijkraad. Omdat de oude naam Wijkraad Veghel Zuid niet meer de lading dekt, noemen we onszelf per 1 januari 2023 "Wijkraad Zuidelijk Veghel". Op deze pagina leest u de ontwikkelingen die bovengenoemde wijken aangaan.

 

Documentaire over Meierijstad

Première documentaire: Meierijstad, Kroniek van een Stad in wording? Een gloednieuwe documentaire van, over en voor Meierijstad! Een zoektocht, beginnend bij de kleinst mogelijk samenstelling van een gemeenschap tot aan de totale gemeenschap die Meierijstad nu vormt en waar Veghel heel nadrukkelijk aan bod en in beeld komt! De première van de documentaire vindt plaats op 26 mei op de Noordkade in Veghel in zowel Theater aan de Noordkade als Industry Bioscoop. De officiële kaartverkoop start 26 april. Kaarten zijn te koop voor €7,50 per stuk, inclusief een drankje en een hapje. Het wordt een feestje!   Wil je meer weten over de documentaire? Bekijk dan even de website: https://www.kroniekmeierijstad.nl/

Lees meer »

Landelijke Opschoondag 2024

Op zaterdag 23 maart 2024 vindt de 23e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Gemeente Meierijstad organiseert dit evenement in onze gemeente op 2 dagen: woensdag 20 en zaterdag 23 maart 2024. De gemeente stelt hiervoor materialen beschikbaar, zoals plastic afvalzakken, afvalgrijpers, plastic handschoenen en hesjes.

Lees meer »

In Stadskrant Veghel: Waar houden wij ons op dit moment mee bezig?

Vandaag, woensdag 21 februari 2024, verschenen 2 mooie artikelen in Stadskrant Veghel. Op de voorpagina staat een artikel over het resultaat van het verwijderen van de twee kledingcontainers bij Albert Heijn-Jan Linders op winkelcentrum De Boekt, met als doel de afvaldumpingen aldaar te verminderen. Lees dit artikel hier:

Lees meer »

Werkzaamheden N279 Boerdonk - Veghel in april 2024

Dura Vermeer heeft afgelopen najaar onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de N279. Wegens slecht weer hebben zij niet alle werkzaamheden kunnen uitvoeren. De werkzaamheden aan het gedeelte van de rotonde Bosscheweg nabij Boerdonk tot aan Sluisweg nabij Keldonk waren daarom uitgesteld naar 2024. Inmiddels is de planning hiervoor bekend:

Lees meer »

Wijkraad Zuidelijk Veghel: Een wijkraad met deelwijkraden

Wij zijn een wijkraad. Maar wat is een wijkraad eigenlijk? Wij zijn er voor u als bewoner. Wij zijn de tussenpersoon tussen bewoners in onze wijken en de gemeente. Wij houden ons bezig met zaken als veiligheid, leefbaarheid, zwerfafval, speeltuinen, bouwprojecten, wegen etc, met als doel de leefbaarheid in de wijken te optimaliseren.

Lees meer »

Praat mee met gemeente Meierijstad

Gemeente Meierijstad werkt aan zaken die jou als inwoner dagelijks raken. Denk aan zaken zoals woonomgeving, gezondheid, onderwijs of het klimaat. De gemeente vindt het belangrijk om jou hierbij te betrekken. Graag horen we dan ook van jou, je buurvrouw, en eigenlijk het liefst zo veel mogelijk bewoners van Meierijstad, op welke manier we dat het beste kunnen doen. De komende weken is de gemeente te vinden op verschillende plekken in Meierijstad om met jou in gesprek te gaan over hoe en waarover je zou willen meepraten. Je herkent de locatie aan de grote (partici)pizza. Tot dan!     Wanneer staan we bij jou in de buurt?  

Lees meer »

Uitnodiging Verkeersmarkt op 22 september 2023

Op 22 september a.s. houdt de Seniorenraad Meierijstad voor de bewoners van 50+ van Veghel, Eerde, Zijtaart en Mariaheide een Verkeersmarkt, die er op gericht is om onze ouderen veilig te laten (blijven) deelnemen aan het verkeer. Door het toenemend gebruik van e-bikes, scootmobielen, auto’s en elektrische 3- en 4-wielige fietsen wordt het voor veel ouderen wenselijk om hun kennis en kunde op dit gebied wat op te krikken!

Lees meer »

Verkeersafsluitingen door onderhoud verkeerslichtinstallaties Rembrandtlaan

Naast de aangekondigde werkzaamheden aan de Maxwell Taylorbrug gedurende de periode 31 juli tot 28 augustus a.s., waarvan gisteren een artikel op onze sociale media (Facebook en website) is geplaatst, zal gelijktijdig ook onderhoud plaatsvinden aan de verkeerlichtinstallaties (VRI’s) op de kruising van Rembrandtlaan met Dr. Schaepmanlaan en de kruising van Rembrandtlaan met de Erpseweg. Deze werkzaamheden zijn gepland van maandag 31 juli t/m vrijdag 18 augustus 2023. 

Lees meer »

Onderhoud Maxwell Taylorbrug vanaf 31 juli 2023

Zoals u wellicht wel weet, wordt er deze zomer onderhoud gepleegd aan de Maxwell Taylorbrug. Dit is de brug over de Zuid Willemsvaart en N279, bereikbaar vanuit de Rembrandtlaan en Corridor (industrieterrein Doornhoek). Vanaf volgende week maandag 31 juli zullen de brug en Corridor gedurende 4 weken afgesloten zijn voor verkeer. Ook verkeer op de N279 en Sluishoek zal hiervan hinder ondervinden. Via onderstaande links vindt u meer informatie over de afsluitingen, de omleidingen voor doorgaand verkeer (snelweg), langzaam verkeer (binnendoorwegen), fietsers en openbaar busvervoer.

Lees meer »

Resultaat actie Plastic PeukMeuk

In Veghel 2585 peuken opgeruimd voor campagne Plastic PeukMeukAfgelopen zaterdag 1 juli 2023 werd in Veghel de zwerfafval-campagne Plastic PeukMeuk gehouden. Evenals tientallen andere gemeentes is hiermee aandacht gevraagd voor deze plasticvervuiling. In 5 opruimgebieden zijn in totaal 2585 peuken geraapt. 3 mensen waren actief in groepsverband, zoals ze maandelijks in De Leest actief zijn. Daarnaast waren vorige week al ruim 800 peuken verzameld op het Industrieterrein De Dubbelen en op deze zaterdag bij een inzamelpunt afgegeven.Meer dan 600.000 peuken verzameldLandelijk hebben duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. Hierdoor zijn er dit jaar meer dan 600.000 van de straat en uit de natuur verwijderd. Het Peukenmeisje (Bernadette Hakken) is weer tevreden dat er weer meer bewustwording gecreëerd is.

Lees meer »

Plastic PeukMeuk op 1 juli

Sigarettenpeuken zijn het meest gevonden zwerfafval ter wereld! Naast microplastics zitten deze peuken vol met giftige stoffen die in onze leefomgeving komen. Daarom gaan de Zwerfafvalpakkers (ZAPpers) van Veghel voor het derde jaar op rij meedoen met de wereldwijde actiedag om peuken op te ruimen.

Lees meer »

Uitnodiging vrijheidsmaaltijd 5 mei 2023

Vrijdag 5 mei van 17:00 uur tot 18:30 uur wordt voor de tweede keer de Vrijheidsmaaltijd in gemeente Meierijstad georganiseerd. Wij als Wijkraad Zuidelijk Veghel doen hieraan mee in alle 4 'onze' wijken, op de volgende locaties:

Lees meer »

Stimuleringslening duurzaamheid voor inwoners

Weet u dat u als woningeigenaar een lening met voordelige rente kunt aanvragen bij de gemeente voor het verduurzamen van uw woning en tuin? Ook ondernemers in de gemeente kunnen een lening aanvragen om hun bedrijfsgebouwen en -perceel te verduurzamen. Op 6 april jl. besloot de gemeenteraad deze lening uit te breiden waardoor er nog meer maatregelen met de stimuleringslening duurzaamheid genomen kunnen worden.

Lees meer »