Wijk De Scheifelaar maakt onderdeel uit van Zuidelijk Veghel. Op deze pagina vindt u relevant nieuws over De Scheifelaar. Lees naast onderstaande artikelen ook de artikelen op de pagina van Zuidelijk Veghel.

 

Uitnodiging wijkschouw dinsdag 22-2-2022

Loopt u mee? Op dinsdag 22 februari 2022 vanaf 10:00 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Deze keer in De Scheifelaar 1 en 2. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. De ronde die gelopen wordt, begint bij De Scheifelaar 3A en volgt de route van de plattegrond. De route is ongeveer 4 km lang.

Lees meer »

Betonblokken tussen Scheifelaar I en II verwijderd

De betonblokken op de verbindingsweg tussen Scheifelaar 1 en de entree van Scheifelaar 2 zijn op 24 december 2021 verwijderd. Deze blokken zijn in 2011 op verzoek van Wijkraad Veghel Zuid geplaatst om het bouwverkeer vanaf Scheifelaar 2 richting Scheifelaar 1 en Veghel Zuid te weren. Op dit moment is ca 65% van de geplande woningen op Scheifelaar 2 gerealiseerd, en is nog eens 10% in aanbouw. In de nabije omgeving van de betonblokken is zelfs 100% gerealiseerd.

Lees meer »

Bouwverkeer tussen Scheifelaar I en II dicht

Het collega van B&W van de gemeente Veghel heeft beslist dat het bouwverkeer van de nieuwe wijk Scheifelaar 2 wordt afgewikkeld via de Erpseweg en niet via De Scheifelaar en en Veghel-Zuid. Dit op advies van Wijkraad Veghel-Zuid.

Lees meer »