Winactie: "Plant je mee" feestje

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 21:46

NK Tegelwippen 2024

Wellicht is het bij u bekend dat onze gemeente Meierijstad tijdens het NK Tegelwippen de strijd is aangegaan met gemeenten Oss, Boekel, Bernheze en Maashorst.

 

Als onderdeel van het regionale NK organiseert de Watersamenwerking As50+ voor deze 5 gemeenten in het najaar een "Plant je mee" feestje. In het kort houdt deze winactie het volgende in:

In iedere gemeente worden in 1 straat samen met bewoners de voortuinen een beetje opgefleurd met wat mooie vaste planten. Tegels worden afgevoerd, diverse planten worden gratis ter beschikking gesteld, er wordt gezorgd voor iets lekkers bij de koffie, en een hovenier en een medewerker van Watersamenwerking As50+ helpen de bewoners met hun praktische tuinvragen. Goed voor klimaat en biodiversiteit. Maar vooral gezellig om samen met de buren elkaar op een andere manier te leren kennen en de straat een beetje op te fleuren!

 

Meld je straat aan voor de winactie!

Zijn jullie voortuinen sterk versteend? Kan jouw straat wel wat meer groen gebruiken? Of weet je andere straten die wel een groene opfrisbeurt kunnen gebruiken? Meld jouw of een andere straat aan voor deze winactie! 

Het zou erg leuk zijn wanneer we dit najaar in iedere gemeente een winnaar mogen benoemen. De winnaars worden in juli bekend gemaakt.

 

Meer informatie staat op de website van de Gemeente Meierijstad:

https://www.meierijstad.nl/duurzaamheid/Alle_onderwerpen/Zelf_aan_de_slag/Vergroenen_van_je_tuin_of_buurt/Doe_mee_met_het_NK_tegelwippen.