Update over documentaire "Meierijstad, Kroniek van een stad in wording"

Gepubliceerd op 25 mei 2024 om 19:59

Een tipje van de sluier

Muziek verbindt ons allemaal en staat daarom ook centraal in de documentaire Meierijstad, Kroniek van een stad in wording?

 

Speciaal als eerste inkijkje in de documentaire, kun je een muziekvideo met ook een aantal eerste beelden bekijken op kroniekmeierijstad.nl. Met onder anderen: Dan Loredan, Dorien Nieuwint, Wilma Bierens, Band BBF onder leiding van Marc van Kessel.

 

 

Heb je al een ticket voor de première?

Op zondag 26 mei is het zover. De première van de documentaire "Meierijstad, Kroniek van een stad in wording?" om 15:00 uur en om 19:30 uur in Theater aan de Noordkade en Industry Bioscoop. Ben jij erbij? Je kunt nog tickets à €7,50 bestellen voor de première op de website van Kroniek Meierijstad.

Wij nodigen jullie allemaal uit en daarbij worden jullie ontvangen met koffie – thee en koek. In de pauze worden jullie verwend met een snee Bakkerij van Leur Krentenbrood met ECHTE boter en na de voorstelling een “Pluk-buffet” aangeboden door DIS van Teun Horck. Voor de avondeditie is het “Pluk-Buffet” om 19:00 uur.

 

De documentaire

Een zoektocht, beginnend bij de kleinst mogelijk samenstelling van een gemeenschap tot aan de totale gemeenschap die Meierijstad nu vormt. Allerlei gebeurtenissen, cultureel, maatschappelijk en industrieel, toen, nu en in de toekomst leggen we langs een menselijke meetlat om duidelijk te maken wat het met die mensen en die gemeenschap heeft gedaan, doet en gaat doen. De mogelijke opbrengst van die zoektocht: Het gezicht van Meierijstad.