Veghels Buiten maakt onderdeel uit van Zuidelijk Veghel. Op deze pagina vindt u relevant nieuws over Veghels Buiten. Lees naast onderstaande artikelen ook de artikelen op de pagina van Zuidelijk Veghel.

 

Inzage Bestemmingsplan Veghels Buiten Noordoost

Zoals u mogelijk in de media of in de aankondiging van gemeente Meierijstad heeft kunnen lezen, zal Veghels Buiten in de komende jaren sterk worden uitgebreid. Gepland is dat er tot 1250 nieuwe woningen gebouwd gaan worden, van klein tot groot. Het gaat om 90 hectare grond, grofweg het gebied tussen de Udenseweg in het noorden en de Erpseweg in het zuiden. Zie deze kaart, waarop u kunt klikken om een vergroting te zien. 

Lees meer »

Uitnodiging "Kijk in mijn wijk" Veghels Buiten en Scheifelaar

Fietst u mee? Aanstaande dinsdag 13 juni 2023 vanaf 09:30 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Al een tijdje noemen we dit "Kijk in mijn wijk", omdat we die naam sprekender vinden. Deze keer fietsen we door Veghels Buiten rondom de straten Ham, Havelt en Heuvel (Oude Ontginning) en een stukje van De Scheifelaar. Hierbij worden aanliggende straten niet vergeten. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten.

Lees meer »

Veghels Buitenbieb

Vanuit het leefbaarheidsbudget van Gemeente Meierijstad is een bijdrage beschikbaar gesteld voor het maken van een boekenkastje. Initiatiefneemster is Marcia van Oers, bewoonster van Veghels Buiten. Vrijwilligers van de werkplaats van Welzijn de Meijerij hebben het boekenkastje gemaakt.

Lees meer »

Uitnodiging opening landkunstwerk "de IJkplaats"

Namens Gemeente Meierijstad nodigen wij u van harte uit voor de opening van het recent herplaatste landkunstwerk "de IJkplaats". Deze is geplaatst in het Rabattenbos tussen Het Gehucht, Teresiahoeve en Lambertshoeve. De exacte locatie ziet u bij de blauwe pijl op de plattegrond hieronder. 

Lees meer »

Verkeersafsluiting Heuvel

Vanaf maandag 20 maart t/m vrijdag 21 april zijn er werkzaamheden aan de Heuvel in Veghel. In opdracht van Brabant Water wordt het huidige asfalt eruit gehaald, een nieuwe waterleiding wordt aangelegd en klinkers worden terug gelegd.

Lees meer »

VVN stickeractie Veghels Buiten

Wijkraadleden Rieke en Jan hebben langs de wegen Ham, Havelt en Kruigenstraat op verschillende plaatsen 30 km stickers geplakt. Maar ook langs Heuvel, Beukelaarstraat, De Haag en De Stad zijn deze stickers geplaatst.

Lees meer »

Verslag wijkschouw 22 juni 2022 door Veghels Buiten

Afgelopen woensdag 22 juni vond de wijkschouw door Veghels Buiten plaats. Met 12 mensen fietsten we door de Oude Ontginning om te controleren of de omgeving nog heel, schoon en veilig is. Franka Willems van het Brabants Dagblad heeft een mooi verslag geschreven van welke gebreken en ideeën naar voren zijn gekomen tijdens de fietstocht. Dit verslag leest u hieronder of op de website van het Brabants Dagblad.

Lees meer »

Uitnodiging wijkschouw woensdag 22 juni 2022

Fietst u mee? Aanstaande woensdag 22 juni 2022 vanaf 19:00 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Deze keer is de wijkschouw in Veghels Buiten rondom de straten Ham, Havelt en Heuvel (Oude Ontginning). Hierbij worden aanliggende straten niet vergeten. Overige delen van Veghels Buiten komen een andere keer aan de beurt. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. Let op, we gaan op de fiets!

Lees meer »

Aanpassing verkeersplateau Beukelaarstraat/ De Haag

In september 2021 is een nieuw asfaltplateau aangebracht aan de Beukelaarstraat/ De Haag ter hoogte van de fietsoversteek naar de Udenseweg. Dit plateau heeft echter aan één zijde niet de juiste helling en moet worden aangepast. Tevens wordt het plateau verlengd.

Lees meer »

Stickers voor 30 kilometerzone

Maandag 21 maart was het dan eindelijk zover! Een aantal buurtbewoners van Veghels Buiten is de wijk ingegaan met deze sympathieke stickeractie om bewoners én bezoekers van de wijk te vertellen dat het écht een 30 km zone is waar ze wonen en doorheen rijden. De stickers komen op groene afvalcontainers zodat iedereen minimaal één keer per week op de 30 km zone wordt geattendeerd. 

Lees meer »

Wonen in Veghels Buiten Noord-Oost

De opzet is dat er ongeveer 1200 woningen worden gebouwd in Veghels Buiten ten Noorden van de Erpseweg. Lees het premium artikel in  het Brabants Dagblad van vrijdag 17 dec 2021 over de huidige stand van zaken en wat de toekomst gaat brengen in Veghels Buiten. Wonen in Veghels Buiten (premium artikel).

Lees meer »

Glasvezel in Veghels Buiten: Project afgerond

In 2018 werd bekend dat de firma Glasvezel Buitenaf in de buitengebieden van de gemeente Meierijstad glasvezel ging aanleggen bij de huishoudens zonder kabelaansluiting. Daarnaast had toen de kern van Veghel al jaren de beschikking over een glasvezelaansluiting. Een groot deel van Veghels Buiten, Oude Ontginning, dreigde tussen wal en schip te vallen!

Lees meer »