Steunouder Meierijstad: iets voor jou?

Gepubliceerd op 20 maart 2024 om 09:19

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. 

 

Steunouders bieden praktische en emotionele steun. Dit doen ze door (een) kind(eren) uit een gezin een vertrouwde plek te bieden waar het kind welkom is en kind kan zijn. Een steunouder helpt voor een aantal uur per week. Steunouders kunnen alleenstaand zijn, of gezinnen met thuis- of uitwonende kinderen, of in de rol van een opa/oma. De ouders hebben met deze praktische steun een moment van rust voor zichzelf en emotionele steun door het kunnen delen van de zorg rond het kind. 

 

Steunouder worden? 

Heb jij tijd en ruimte om een gezin te helpen door heel praktisch een gastvrij thuis te bieden aan hun kind(eren)? Laat het ons weten. Dag en tijd is flexibel; wat bij jou past. We kijken altijd zorgvuldig met elkaar of er een klik is over en weer, voor je gematcht wordt. Als steunoudercoördinator ben ik bereikbaar voor vragen.

 

Steunouder nodig? 

Je wilt zelf voor je kind(eren) zorgen maar soms is dat lastig. Zo nu en dan heb je even rust nodig, maar je hebt in je omgeving niemand die dat kan bieden. We kijken samen met jou/jullie als ouder(s) waar het kind het beste bij gebaat is en waarbij je je als ouder het prettigst voelt. Ook voor jouw kind kan het fijn zijn om even ergens anders te zijn en nieuwe ervaringen op te doen. Zou jij geholpen zijn met een vertrouwd adres waar je kind een aantal uur per week terecht kan? Laat het ons weten. 

 

Contact Steunouder Meierijstad

Anne van Dinther, steunoudercoördinator: 0635111847 of via meierijstad@steunouder.nl 

Voor meer informatie kijk op onze website: www.steunouder.nl  

 

Wij als Wijkraad Zuidelijk Veghel onderschrijven dit initiatief ten volle.