De wijk Veghel Zuid maakt onderdeel uit van Zuidelijk Veghel. Op deze pagina vindt u relevant nieuws over Veghel Zuid. Lees naast onderstaande artikelen ook de artikelen op de pagina van Zuidelijk Veghel.

 

Verslag "Kijk in mijn wijk" Veghel Zuid wijkdeel 4

Het seizoen voor Kijk in mijn Wijk Veghel Zuid is afgelopen dinsdag 14 maart afgetrapt. Op initiatief van wijkraad Zuidelijk Veghel werd samen met Area, wijkagent, gemeente en geïnteresseerde inwoners een rondje door de wijk gelopen. Hierbij werd vooral gekeken naar de staat van de openbare ruimte: wegen, stoepen, plantsoenen, afval, verlichting enz.

Lees meer »

Uitnodiging "Kijk in mijn wijk" Veghel Zuid wijkdeel 4

Loopt u mee? Op dinsdag 14 maart 2023 vanaf 09:30 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Al een tijdje noemen we dit "Kijk in mijn wijk", omdat we die naam sprekender vinden. Deze keer lopen we een ronde door Veghel Zuid, wijkdeel 4. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. 

Lees meer »

Oproep foto's en weetjes over Dierenpark Veghel Zuid

Oproep! Ons Dierenpark Veghel-Zuid bestaat in 2023 50 jaar!Een jubileum, dat zeker en dat willen we ook gaan vieren. Wij zijn op zoek naar oude foto's en andere wetenswaardigheden over Dierenpark Veghel-Zuid. Heeft u foto's of weet u iemand die ons kan helpen, laat het ons weten.

Lees meer »

Onthulling straatnaambord bij appartementencomplex De Johannes: Pastor Koningsplein

Afgelopen donderdag onthulden wij, samen met mensen van de parochie, een nieuw straatnaambord bij het appartementencomplex De Johannes aan de Van Diemenstraat in Veghel-Zuid. Het appartementencomplex staat op de plek waar vroeger de Johanneskerk stond, waar Peter Konings pastor was. Hij was een geliefd man, die altijd voor de wijkbewoners klaarstond. Vandaar dat de nieuwe naam van het plein "Pastor Koningsplein" is geworden. Pastoor Ard Smulders zegende het straatnaambord in.

Lees meer »

Onthulling straatnaambord bij appartementencomplex De Johannes

Dit nu nog afgeplakte straatnaambord wordt morgen donderdag 1 december om 16.00 uur onthuld. Het bord staat bij het appartementencomplex 'De Johannes' aan de van Diemenstraat in Veghel-Zuid. Op deze plek stond de voormalige Johanneskerk en was Pastor Peter Konings de voorganger. Morgen wordt het parkeerterrein officieel het 'Pastor Koningsplein' genoemd, als herinnering aan deze inspirerende man.

Lees meer »

Uitnodiging "Kijk in mijn wijk" Veghel Zuid wijkdeel 3

Loopt u mee? Op dinsdag 8 november 2022 vanaf 09:30 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Voortaan noemen we dit "Kijk in mijn wijk", omdat we die naam sprekender vinden. Deze keer lopen we een ronde door Veghel Zuid, wijkdeel 3. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. 

Lees meer »

Bezoek van AAtrium bewoners aan Dierenpark Veghel-Zuid

Vanmorgen hebben bewoners van verzorgingshuis het AAtrium een bezoek gebracht aan Dierenpark Veghel-Zuid. Enkele rolstoelers met begeleiding van leerlingen van het Fioretti College hebben de dieren gezien, soms geaaid of wat gras gegeven. Ook tijd voor koffie of thee met een koekje. Dit is allemaal onderdeel van hun wekelijkse wandeling. Natuurlijk ook een mooie verbinding van dierenpark met verzorgingshuis in onze wijk. Dit gaan we vaker doen!

Lees meer »

Uitnodiging wijkschouw Veghel Zuid dinsdag 10 mei 2022

Loopt u mee? Aanstaande dinsdag 10 mei 2022 vanaf 10:00 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Deze keer in Veghel Zuid, wijkdeel 2, zie het kaartje. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten.

Lees meer »

Uitnodiging wijkschouw Veghel Zuid dinsdag 15 maart 2022

Loopt u mee? Op dinsdag 15 maart 2022 vanaf 10:00 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Deze keer in Veghel Zuid, wijkdeel 4. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. De ronde die gelopen wordt, begint bij de apotheek aan de Van Speijkstraat en volgt de route van het kaartje.

Lees meer »

Nieuw plantsoen Trompstraat

Hieronder ziet u het definitieve ontwerp voor de inrichting van het plantsoen rondom de parkeerplaats bij Jan Linders in Winkelcentrum De Boekt. De gemeente Meierijstad verwacht dat de aannemer binnen twee weken start met de aanleg. Met deze nieuwe inrichting krijgt dit gebied een nettere en mooiere uitstraling.

Lees meer »

Nieuwe ezelin in Dierenpark Veghel Zuid!

Maandagmorgen 21 februari, klokslag 10.00 uur, stond de aanhanger bij ons op het Dierenpark Veghel-Zuid. In de aanhanger stond de 1-jarige ezelin 'Donna', om als nieuwe gast verwelkomd te worden door de aanwezige vrijwilligers. Donna ging na het verlaten van de aanhanger in de wei waar Mayke, een al wat oudere ezelin, met lange nek stond te kijken. Ze konden vrijwel meteen goed met elkaar overweg en liepen vrolijk samen wat rond.

Lees meer »

Wijkwandeling door Veghel Zuid

Zaterdagmiddag 19 februari startte een delegatie van de kandidaten van een lokale politieke partij met een wijkwandeling met als achterliggende doel om de wijk Veghel-Zuid en zijn bewoners beter te leren kennen. 

Lees meer »

Aanpak op zwerfafval bij Winkelcentrum De Boekt

Vandaag hebben twee medewerkers van de buitendienst van de gemeente een bezoek gebracht aan de afvalcontainers bij winkelcentrum de Boekt. Ter plekke hebben ze één persoon aangesproken die afval wilde bijplaatsen bij de containers. De medewerkers hebben deze persoon aangesproken op het ongewenste gedrag en verzocht om de afval bij de milieustraat in te leveren.

Lees meer »

Aandacht voor afval bij winkelcentrum De Boekt

Vanaf aanstaande vrijdag 14 januari 2022 gaat het actieteam interviews houden met voorbijgangers bij winkelcentrum de Boekt in Veghel Zuid. Het actieteam wil met interviews aandacht vragen voor de wijze waarop wijkbewoners en omwonenden omgaan met afval op deze locatie. Bij de afvalcontainers bij winkelcentrum de Boekt wordt namelijk veel afval gedumpt. Ook afval dat gratis bij de milieustraat ingeleverd kan worden.

Lees meer »

Veghel-Zuid op Wikipedia                

_________________________________________________________________________