De wijk Veghel Zuid maakt onderdeel uit van Zuidelijk Veghel. Op deze pagina vindt u relevant nieuws over Veghel Zuid. Lees naast onderstaande artikelen ook de artikelen op de pagina van Zuidelijk Veghel.

 

Wekelijkse wijkontmoeting Veghel Zuid

Op dinsdagmiddag 21 mei 2024 start de eerste wijkontmoeting in wijkgebouw ’t Zoeklicht aan de Witte de Withstraat 24B in de wijk Veghel Zuid. Wijkbewoners zijn elke dinsdagmiddag tussen 14:30 en 17:00 uur van harte welkom voor een kopje koffie, een gezellig praatje met buurtbewoners of voor een vraag aan leden van het actieteam Veghel Zuid, bestaande uit medewerkers van Area, gemeente, ONS Welzijn, wijkraad én wijkbewoners.

Lees meer »

Onthulling promotiebord voor de wijkaanpak Veghel Zuid

Met trots nodigen wij de wijkbewoners uit voor de officiële onthulling van het promotiebord voor de wijkaanpak op 10 mei in Veghel Zuid. Met de plaatsing van dit promotiebord willen we de gezamenlijke inzet voor de leefbaarheid in de wijk benadrukken. Het is belangrijk dat meer wijkbewoners op de hoogte zijn van het actieteam en dat zij worden aangemoedigd om deel te nemen.

Lees meer »

Even voorstellen: Latifa, lid van Actieteam Veghel Zuid

Het Actieteam Veghel Zuid bestaat uit wijkbewoners, wijkraad, een vertegenwoordiging van de gemeente, Area en Ons Welzijn. Eén keer per maand komen de leden van het actieteam bij elkaar om met elkaar te bespreken wat er leeft in de wijk en welke acties nodig zijn om de leefbaarheid te vergroten. 

Lees meer »

Onthulling mozaïekbank ter ere van 25-jarig jubileum Aatrium

Het Aatrium is super trots en dankbaar, dat ze ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een mooie stenen mozaiekbank hebben mogen maken.Dit prachtige cadeau is mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Aatrium, het Leefbaarheidsbudget van de gemeente Meierijstad, Brabant Wonen en Area. Door een fantastische samenwerking met buurtgenoten, bewoners en hun familieleden, vrijwilligers en familieleden is deze bank goed tot zijn recht gekomen.

Lees meer »

Uitnodiging "Kijk in mijn wijk" Veghel Zuid wijkdeel 2 en 4

Loopt u mee? Op dinsdag 19 maart 2024 vanaf 09:30 uur vindt er weer een "Kijk in mijn wijk" plaats. Sinds 2024 voegen we de looprondes van twee wijkdelen van Veghel Zuid samen. Deze keer lopen we een ronde door Veghel Zuid, wijkdelen 2 en 4. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. 

Lees meer »

Afvaldumpplek De Boekt is dé ergernis van Veghel

Afgelopen dinsdag 10 oktober 2023 publiceerde het Brabants Dagblad onderstaand artikel. Hierin wordt exact beschreven wat er bij Winkelcentrum De Boekt aan de hand is met de afvaldumpingen. Dit (premium) artikel is ook hier op hun website te vinden.

Lees meer »

Kom gezellig de AAtrium Buurtbank mozaïeken

Aan de voorzijde van BrabantZorg AAtrium in Veghel-Zuid zal een zogenaamde Buurtbank worden geplaatst. Deze Buurtbank komt op de plek waar nu een zwarte bank en een zwarte tafel staan, zie de laatste foto. De Buurtbank is echter nog niet klaar, help jij mee om hem af te maken? De bank wordt geheel voorzien van mozaïeksteentjes.

Lees meer »

Uitnodiging "Kijk in mijn wijk" Veghel Zuid wijkdeel 1

Loopt u mee? Op dinsdag 12 september 2023 vanaf 09:30 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Al een tijd noemen we dit "Kijk in mijn wijk", omdat we die naam sprekender vinden. Deze keer lopen we een ronde door Veghel Zuid, wijkdeel 1. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. 

Lees meer »

De strijd aan tegen de afvaldumpers De Boekt

Wijkraad Zuidelijk Veghel is alle illegale afvaldumpingen bij de afvalcontainers nabij winkelcentrum de Boekt en het Aatrium meer dan beu!  Afgelopen weekend hebben onze BOA’s opnieuw een controle gehouden. Hierbij zijn mensen gewaarschuwd en beboet. Lees het artikel van Stadskrant Veghel over lopende en toekomstige acties op de Kliknieuws website:

Lees meer »

Aandacht voor bekladden van speeltoestellen

De Gemeente Meierijstad vraagt aandacht voor het bekladden van speeltoestellen. Al meerdere keren zijn de speeltoestellen in de speeltuin tussen Groen van Prinstererlaan/ Dr. Abraham Kuyperlaan beklad. Dit is niet toegestaan. Het ziet er onverzorgd uit en het kost geld om het schoon te maken. Daarom vraagt de gemeente de buurtbewoners van deze twee straten om een oogje in het zeil te houden. 

Lees meer »

Energiebesparingsactie

De gemeente Meierijstad zal tussen 19 juni en 8 juli een energiebesparingsactie uitvoeren in een gedeelte van Veghel Zuid. Het gaat om het gedeelte tussen de Van Speijkstraat en Trompstraat aan de noordkant, en de Karel Doormanstraat en Piet Heinstraat aan de zuidkant. Zie het bijgevoegde kaartje, dat u kunt vergroten door erop te klikken. 

Lees meer »

Acties van de gemeente tegen afvaldumpingen De Boekt

Wij zijn enorm blij dat de gemeente een eerste actie heeft ingezet om de ellende met afvaloverlast bij winkelcentrum De Boekt tot het verleden te laten behoren. Er is onder andere een boete uitgedeeld! Lees het artikel van Stadskrant Veghel hierover op de Kliknieuws website: 

Lees meer »

Veghel-Zuid op Wikipedia                

_________________________________________________________________________