De wijk Veghel Zuid maakt onderdeel uit van Zuidelijk Veghel. Op deze pagina vindt u relevant nieuws over Veghel Zuid. Lees naast onderstaande artikelen ook de artikelen op de pagina van Zuidelijk Veghel.

 

Afvaldumpplek De Boekt is dé ergernis van Veghel

Afgelopen dinsdag 10 oktober 2023 publiceerde het Brabants Dagblad onderstaand artikel. Hierin wordt exact beschreven wat er bij Winkelcentrum De Boekt aan de hand is met de afvaldumpingen. Dit (premium) artikel is ook hier op hun website te vinden.

Lees meer »

Kom gezellig de AAtrium Buurtbank mozaïeken

Aan de voorzijde van BrabantZorg AAtrium in Veghel-Zuid zal een zogenaamde Buurtbank worden geplaatst. Deze Buurtbank komt op de plek waar nu een zwarte bank en een zwarte tafel staan, zie de laatste foto. De Buurtbank is echter nog niet klaar, help jij mee om hem af te maken? De bank wordt geheel voorzien van mozaïeksteentjes.

Lees meer »

Uitnodiging "Kijk in mijn wijk" Veghel Zuid wijkdeel 1

Loopt u mee? Op dinsdag 12 september 2023 vanaf 09:30 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Al een tijd noemen we dit "Kijk in mijn wijk", omdat we die naam sprekender vinden. Deze keer lopen we een ronde door Veghel Zuid, wijkdeel 1. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. 

Lees meer »

De strijd aan tegen de afvaldumpers De Boekt

Wijkraad Zuidelijk Veghel is alle illegale afvaldumpingen bij de afvalcontainers nabij winkelcentrum de Boekt en het Aatrium meer dan beu!  Afgelopen weekend hebben onze BOA’s opnieuw een controle gehouden. Hierbij zijn mensen gewaarschuwd en beboet. Lees het artikel van Stadskrant Veghel over lopende en toekomstige acties op de Kliknieuws website:

Lees meer »

Aandacht voor bekladden van speeltoestellen

De Gemeente Meierijstad vraagt aandacht voor het bekladden van speeltoestellen. Al meerdere keren zijn de speeltoestellen in de speeltuin tussen Groen van Prinstererlaan/ Dr. Abraham Kuyperlaan beklad. Dit is niet toegestaan. Het ziet er onverzorgd uit en het kost geld om het schoon te maken. Daarom vraagt de gemeente de buurtbewoners van deze twee straten om een oogje in het zeil te houden. 

Lees meer »

Energiebesparingsactie

De gemeente Meierijstad zal tussen 19 juni en 8 juli een energiebesparingsactie uitvoeren in een gedeelte van Veghel Zuid. Het gaat om het gedeelte tussen de Van Speijkstraat en Trompstraat aan de noordkant, en de Karel Doormanstraat en Piet Heinstraat aan de zuidkant. Zie het bijgevoegde kaartje, dat u kunt vergroten door erop te klikken. 

Lees meer »

Acties van de gemeente tegen afvaldumpingen De Boekt

Wij zijn enorm blij dat de gemeente een eerste actie heeft ingezet om de ellende met afvaloverlast bij winkelcentrum De Boekt tot het verleden te laten behoren. Er is onder andere een boete uitgedeeld! Lees het artikel van Stadskrant Veghel hierover op de Kliknieuws website: 

Lees meer »

Verslag "Kijk in mijn wijk" Veghel Zuid wijkdeel 4

Het seizoen voor Kijk in mijn Wijk Veghel Zuid is afgelopen dinsdag 14 maart afgetrapt. Op initiatief van wijkraad Zuidelijk Veghel werd samen met Area, wijkagent, gemeente en geïnteresseerde inwoners een rondje door de wijk gelopen. Hierbij werd vooral gekeken naar de staat van de openbare ruimte: wegen, stoepen, plantsoenen, afval, verlichting enz.

Lees meer »

Uitnodiging "Kijk in mijn wijk" Veghel Zuid wijkdeel 4

Loopt u mee? Op dinsdag 14 maart 2023 vanaf 09:30 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Al een tijdje noemen we dit "Kijk in mijn wijk", omdat we die naam sprekender vinden. Deze keer lopen we een ronde door Veghel Zuid, wijkdeel 4. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. 

Lees meer »

Oproep foto's en weetjes over Dierenpark Veghel Zuid

Oproep! Ons Dierenpark Veghel-Zuid bestaat in 2023 50 jaar!Een jubileum, dat zeker en dat willen we ook gaan vieren. Wij zijn op zoek naar oude foto's en andere wetenswaardigheden over Dierenpark Veghel-Zuid. Heeft u foto's of weet u iemand die ons kan helpen, laat het ons weten.

Lees meer »

Onthulling straatnaambord bij appartementencomplex De Johannes: Pastor Koningsplein

Afgelopen donderdag onthulden wij, samen met mensen van de parochie, een nieuw straatnaambord bij het appartementencomplex De Johannes aan de Van Diemenstraat in Veghel-Zuid. Het appartementencomplex staat op de plek waar vroeger de Johanneskerk stond, waar Peter Konings pastor was. Hij was een geliefd man, die altijd voor de wijkbewoners klaarstond. Vandaar dat de nieuwe naam van het plein "Pastor Koningsplein" is geworden. Pastoor Ard Smulders zegende het straatnaambord in.

Lees meer »

Onthulling straatnaambord bij appartementencomplex De Johannes

Dit nu nog afgeplakte straatnaambord wordt morgen donderdag 1 december om 16.00 uur onthuld. Het bord staat bij het appartementencomplex 'De Johannes' aan de van Diemenstraat in Veghel-Zuid. Op deze plek stond de voormalige Johanneskerk en was Pastor Peter Konings de voorganger. Morgen wordt het parkeerterrein officieel het 'Pastor Koningsplein' genoemd, als herinnering aan deze inspirerende man.

Lees meer »

Uitnodiging "Kijk in mijn wijk" Veghel Zuid wijkdeel 3

Loopt u mee? Op dinsdag 8 november 2022 vanaf 09:30 uur vindt er weer een wijkschouw plaats. Voortaan noemen we dit "Kijk in mijn wijk", omdat we die naam sprekender vinden. Deze keer lopen we een ronde door Veghel Zuid, wijkdeel 3. Naast leden van de werkgroep Leefbaarheid, medewerkers van de gemeente en Area kunnen hierbij ook wijkbewoners aansluiten. 

Lees meer »

Veghel-Zuid op Wikipedia                

_________________________________________________________________________