Nóg meer uitbreiding Veghels Buiten Erpseweg Zuid?

Gepubliceerd op 13 april 2024 om 20:01

Gisteren, 12 april 2024 verscheen onderstaand artikel in het Brabants Dagblad. Dit artikel is ook te lezen als premium artikel via https://www.bd.nl/meierijstad/probleem-veghel-zuid-zit-op-papier-vol-terwijl-aannemer-nog-flink-bouwen-wil~ab3e487b/

 

Het artikel vertelt dat projectontwikkelaars zo'n 60 extra woningen willen bouwen in Veghels Buiten deelgebied Erpseweg Zuid. Het gaat om de aangewezen twee bouwvlakken op het kaartje. Qua ruimte strookt dit met het bestemmingsplan. Maar qua aantal woningen dus niet. De reden daarvan is dat er de afgelopen jaren kleinere woningen zijn gebouwd dan gepland, waardoor op dezelfde bouwvlakken meer woningen passen dan in het originele plan staat.

 

De te bouwen woningen zullen worden ontsloten aan de Erpseweg. Het is niet moeilijk te concluderen dat de toch al (te) drukke Erpseweg er dan nóg meer verkeersbewegingen bij krijgt. De Gemeente Meierijstad heeft ontkennende houding als het hier om gaat. Echter wij maken ons zorgen om de verkeersafwikkeling en gaan hierover met de gemeente in gesprek.