Veghels Buitenbieb

Gepubliceerd op 6 juni 2023 om 15:42

Vanuit het leefbaarheidsbudget van Gemeente Meierijstad is een bijdrage beschikbaar gesteld voor het maken van een boekenkastje. Initiatiefneemster is Marcia van Oers, bewoonster van Veghels Buiten. Vrijwilligers van de werkplaats van Welzijn de Meijerij hebben het boekenkastje gemaakt.

 

Afgelopen zondag 4 juni 2023 is de boekenkast onder de naam ‘Veghels Buitenbieb’ in Veghels Buiten geopend. Rini, de maker van de boekenkast via Welzijn de Meierij, Rick Terwindt, stadsdichter, en een aantal wijkbewoners waren bij de opening aanwezig. Rick droeg twee toepasselijke gedichten voor die in hout gelaserd zijn op Veghels Buitenbieb en doneerde ook een boek van zijn hand.

 

De boekenkast staat bij Herenakker 2A. Voortaan kan men boeken lenen uit de Veghels Buitenbieb. Heb je zelf boeken over, bied ze dan aan anderen aan door ze in de kast te leggen. Brengen en halen van boeken is gratis.

 

Marcia en wij als wijkraad bedanken Welzijn de Meierij en Gemeente Meierijstad voor het prachtige eindresultaat voor de wijk Veghels Buiten!