Meierijstad hondenpoep vrij

Gepubliceerd op 24 augustus 2019 om 19:52

Een van de grootste ergernissen van de Nederlander is het hondenpoep probleem op straat en in de wijk. Hoe vaak trap je er niet in of moet je er met een boog omheen lopen? Ook Veghel-Zuid is dit beu!!

Op maandag 26 augustus a.s. houdt projectgroep hondenpoep Veghel-Zuid een campagnedag om deze overlast bij de wijkbewoners aan te kaarten. Je zou denken dat de gemeente Meierijstad al een hondenpoepbeleid heeft. Dat klopt: de boa’s- de opsporingsambtenaren- controleren en mogen bij een ‘heterdaadje’(een poepende hond) een boete van €140,- uitschrijven. Tja, dat tikt wel aan, maar ECHT iemand in de praktijk betrappen, gebeurt zelden tot niet.

De burger zelf is ook aan zet: je mag (misschien beter: je moet) iemand aangeven, die zijn hond(en) regelmatig laat kakken op straat. Wel erbij te bedenken: en het NIET opruimt!! Is toch niet zo moeilijk: lekker je hond uitlaten, even buiten in beweging, je hond doet zijn behoefte. Geen probleem: maar ruim het dan ook op.

Die hondenpoepzakjes zouden eigenlijk bij het Stadhuis, net als de plastic afvalzakken, daar op te halen moeten zijn. Goed idee.

Maar goed: wat hebben we als werkgroep gedaan en wat is de actie op maandag 26 augustus? Enkele leerlingen, zij zitten ook bij ons in de werkgroep, van basisschool de Vijfmaster hebben een blog gemaakt om te laten zien hoe het wel en niet moet.

Ook laten leerlingen in de klassen een PowerPoint presentatie zien over het probleem. Prima: dat is de jeugd, de kinderen, de toekomst. Ook de volwassenen willen we aanspreken: middels uitdelen van flyers en buttons willen we hen betrekken en aan het denken zetten.

Bij het schoolterrein hangt ook een metersgroot spandoek om de aandacht te trekken.

Eigenlijk willen we toch allemaal een schone leefomgeving en een veilig gevoel in onze wijk! Laten we daar dan ook zelf aan meehelpen en er daadwerkelijk iets aan doen. Oh ja: wij gaan zelf die dag, 26 augustus, na schooltijd poepruimen en dus ook de handen uit de mouwen steken!!