16 maart: Wijk-opschoondag, 19 maart: Landelijke opschoondag!

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 20:01

Op woensdag 16 maart 2022 gaan ruim 100 leerlingen van groep 3 t/m 8 van basisschool De Vijfmaster zwerfaval opruimen in de wijk. Dit doen ze in aanloop naar de Landelijke Opschoondag die op zaterdag 19 maart 2022 plaatsvindt.

 

In groepjes van 5 gaan de leerlingen onder begeleiding van een volwassene met een plattegrond de wijk in om een deel van de wijk op te schonen. Met elkaar steken zij de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Verpakkingen horen niet in het zwerfafval thuis. De meeste verpakkingen kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid. Dus elke verpakking telt. Ander zwerfafval laten ze natuurlijk niet liggen. Dit wordt ook opgeruimd. Na een uur komen ze terug naar school om verzamelde afval in te leveren. Gemeente Meierijstad zorgt dat het afval wordt afgevoerd.

 

Doe je ook mee?

We zoeken nog wijkbewoners die op woensdagochtend 16 maart een groepje kinderen van Basisschool De Vijfmaster willen begeleiden bij het opruimen van zwerfafval. De tijden zijn van 09:00 tot 10:00 uur en/of van 11:00 tot 12:00 uur. Loop je graag een uurtje mee? Meld je dan even aan via vijfmaster@verdi.nl.

 

Je kunt ook in jouw eigen straat / buurt zwerfafval opruimen. Meld je aan via de website: https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/landelijke-opschoondag/. Bij 5 of meer personen die meedoen aan de actie krijg je de materialen gratis. Je hoeft dan alleen verzendkosten te betalen.