Energiebesparingsactie

Gepubliceerd op 15 juni 2023 om 21:54

De gemeente Meierijstad zal tussen 19 juni en 8 juli een energiebesparingsactie uitvoeren in een gedeelte van Veghel Zuid. Het gaat om het gedeelte tussen de Van Speijkstraat en Trompstraat aan de noordkant, en de Karel Doormanstraat en Piet Heinstraat aan de zuidkant. Zie het bijgevoegde kaartje, dat u kunt vergroten door erop te klikken. 

 

Deze wijkactie is gericht op huishoudens die in een oudere koopwoning wonen en/of in een koopwoning met een laag energielabel. Het doel van de actie is om deze inwoners te helpen bij het besparen van energie met concrete maatregelen. De wijkactie bestaat uit twee onderdelen: Inzet van de Energiehulp en het Informatiepunt Ecomobiel.

 

Inzet van de Energiehulp

Tussen 19 juni en 8 juli rijdt de Energiehulp in een bus rond in het genoemde gedeelte van de wijk. De Energiehulp geeft gratis energieadvies en installeert meteen de benodigde en gewenste energiebesparende producten, zoals LED-lampen, tochtstrips en radiatorfolie. De producten zijn gratis en worden gratis geïnstalleerd!

 

Hang de poster voor uw raam of meld u online aan

Wijkbewoners met een oudere koopwoning en/of met een laag energielabel hebben een brief en een poster per post ontvangen. Lees de documenten onderaan dit artikel of download ze via de volgende links: brief en raamposter. Let op, beide documenten bestaan uit 2 pagina's. U kunt zich aanmelden voor de inzet van de Energiehulp door de poster tussen 18 juni en 8 juli in het zicht voor uw raam te hangen, of door u aan te melden via https://www.klimaatroute.nl/gemeentemeierijstad.

Informatiepunt Ecomobiel 

De Ecomobiel is een verrijdbaar Tiny house waarmee we tussen 19 juni en 8 juli op verschillende locaties in de wijk staan om de wijkbewoners te informeren over deze actie. Bij de Ecomobiel staat ons Wijkteam Energie klaar om met de wijkbewoners in gesprek te gaan. Dit onder het genot van een kop koffie, thee en iets lekkers. De Ecomobiel is aanwezig op de volgende momenten en locaties:

Datum Tijdstip Locatie
Woensdag 21 juni 2023 14:00 - 17:00 uur Basisschool De Vijfmaster
Woensdag 28 juni 2023 14:00 - 17:00 uur Parkeerplaats tegenover ingang Jan Linders
Woensdag 5 juli 2023 14:00 - 17:00 uur Apotheek 't Zuid
Vrijdag 7 juli 2023 14:00 - 17:00 uur Selimiye Moskee

Mocht u vragen hebben over deze brief of dringend ondersteuning nodig hebben? Neem dan alvast contact op met Gemeente Meierijstad. Dat kan via ons algemene nummer: 14 0413, kies optie 1.

Hieronder de verspreide brief, bestaande uit 2 pagina's. 

De raamposter, bestaande uit 2 pagina's: